Szia bocsi, hogy bele kotnyeleskedem.
Ebből a kis reggeli kukurikuból iszonyatos pörkölt készül nálunk bográcsba, és petrezselymes nokedlival.
Huslevest ugy fözöm, hogy felteszem a hust hideg vizbe és amikor felforrt kiöntöm és jól megmosom , utána felteszem hideg vizbe főni és beleteszem , sárgarépa, fehérrépa, zeller , karalábé, kelkáposzta, egy fej hagyma, egy fej krumpli, fokhagyma 3 girizd, só szemes bors, gomba, paradicso, paprika, és mikor elkezd forrni leveszem a legkisebbre és 3 órát fözöm, utána gyurok 2 tojással hosszumetéltet, és leszürés után tálalaom , a zöldséggel, hussal.
Karácsonykor halászlé több halból, rántott hal és marinozott hal ha marad akkor pár fej hagyma karikára vágva vékonyan, fött krumpli párszem, karikára vágva , ecetes cukros vizzel felöntve és beletesszük a rántott halat és kihül még a szálka is elporlad az ecetes vizben, sót ki ne hagyjátok.
Aztán van sültpulyka, rántott csirke, kacsa, liba, libamáj, sültburgonya, krumplipüré saláták.
Sütemény: diós, mákos bejgli, mézes sütemény, gyümölcsök. na szerintem elég ha szeretnétek jó kis Magyar ételt nagyon szivesen segitek
Csok a családnak nagyi