MenuPromote
Jim
Jim Allen

5817
11253 Posts
11253
Invite Me as a Friend
Top 25 Poster
Person Of The Week
The Case Against Barack Hussein Obama
10/15/2008 11:27:39 AM

http://libertyrepublican.multiply.com/music/item/1

Book Description:

He's the media's darling, the fresh face of the Democratic ticket. But what does Barack Obama really stand for--and will his extreme liberal agenda and complete inexperience in global affairs endanger the country? That's what David Freddoso, investigative reporter and National Review Online columnist, examines in The Case Against Barack Obama. In this shocking exposé, Freddoso explores the reality behind the rhetoric, the plans behind the promises, and the faults behind the façade, revealing:
http://libertyrepublican.multiply.com/music/item/72

May Wisdom and the knowledge you gained go with you,Jim Allen III
Skype: JAllen3D
Everything You Need For Online Success


New Reply
+1
Branka Babic

500
2716 Posts
2716
Invite Me as a Friend
Top 100 Poster
Person Of The Week
Re: The Case Against Barack Hussein Obama
10/15/2008 12:24:19 PM

Jim,

I am too brief, and just can now do copy and paste. One of next days I will translate. Or, if his time permit him, ask my dearest Joe Downing to translate you, he became and expert for my native :) ...

But trust me, even though my English is not to be too much praising, your patience would be paid if you wait for my translation.

HERE, OBAMA IS PRAISED AS THE MOST TALENTED WRITER AMONG POLITICIANS EVER! i DIDN`T HAVE TIME TO READ WHOLE ARTRICLE, BUT I`LL BET HE WASN`T TRANSLATED JUST ON BEHALF OF HIS WRITNG TALENTS.

 

B.Obama "The Courageous of Hope"

~click~

 

Kritičari su Baraka Obamu proglasili najboljim književnikom koji je ikada ušao u svet savremene politike. „Smelost nade” je jedna od najprodavanijih knjiga u SAD, i u osnovi spada u mešovite književne vrste – autobiografija kroz koju je prikazan politički program za novu Ameriku. Memoari po pravilu označavaju kraj karijere, a „Smelost nade” obeležava jedan veliki politički početak.

Naslov knjige, kao i „Da, mi možemo” i „Promena u koju verujemo” slogani su koji kao eho prate novu zvezdu na političkom nebu Amerike i sveta. Obama je za samo četiri godine prošao put od kandidata za senatora države Ilinois do najpopularnije političke ličnosti na planeti.

On se čitaocima obraća lako razumljivim jezikom, na jedan duhovit način, mirnim tonom koji je istovremeno pun žara. Političar je koji se vešto bavi temama od nacionalnog i globalnog značaja, ali izdvaja ga sposobnost da se uhvati ukoštac sa problemima jednog prosečnog Amerikanca i njegove porodice. Kada se bavi svakodnevnim temama kao što su zaštita prava radnika, zdravstvena zaštita, zaštita prava manjina, problemi vaspitanja dece, sloboda seksualnog opredeljenja, sloboda veroispovesti, imate osećaj kao da neposredno razgovara sa vama, izbegavajući frazeologiju i uopštenost tipičnu za politički govor.

Ova knjiga se može preporučiti i studentima pravnih i političkih nauka, svima koji na ozbiljan način proučavaju međunarodne odnose, političarima, ali i onima koji vole da čitaju briljantne političke autobiografije. Kada sam pre osam meseci obavestio prijatelje i poznanike da nakon „Memoara” Dejvida Rokfelera nameravam da objavim knjigu Baraka Obame, najčešći komentar bio je: „Skromne su šanse da jedan Afroamerikanac postane predsednik Amerike”.

Kao i tada, tako i danas verujem u pobedu senatora Obame, ali njegov eventualni izbor za predsednika SAD nije razlog zbog kojeg objavljujemo ovu knjigu na srpskom jeziku. Prateći njegovu kampanju uglavnom na Si-En-Enu i čitajući „Smelost nade” postalo mi je jasno da se na zapadnoj strani sveta posle dužeg vremena pojavio harizmatičan lider koji sa sobom nosi optimizam, veru u ljudsku čestitost i razvoj. U predgovoru srpskog izdanja kongresmen iz Ilinoisa Melisa Bin piše: „Vizija budućnosti senatora Obame je vizija preobraženja. Kao Amerikanka srpskog porekla ponosna sam što će je podeliti sa narodom Srbije u izdanju ’Smelosti nade’ na ćirilici. Nadam se da će knjiga biti ohrabrujuća za vas, kao što je bila za mene.”

Predgovor za srpsko izdanje napisao je i Dan Šomon, prijatelj i politički direktor Obamine kampanje za senatora Ilinoisa u Kongresu SAD: „Kao neko ko je proveo stotine sati sam sa Obamom u vožnji Ilinoisom, mogu reći da je on jedinstven čovek, koji veruje u Boga, porodicu i ljude uopšte”.
Barak Obama je sin jedinac afričkog imigranta i belkinje sa Srednjeg zapada. Kao pripadnik srednjeg staleža upisao se na Harvard i diplomirao pravo 1991. godine. Bio je prvi Afroamerikanac koji je postao urednik časopisa „Harvardska revija prava”. Pre nego što je postao mlađi senator Sjedinjenih Američkih Država iz Ilinoisa, bio je advokat građanskog prava i profesor pravnih nauka.

Vrtoglavi uspon njegove političke karijere počinje govorom koji je održao na Nacionalnoj konvenciji Demokratske partije u Bostonu 2004. godine. Čitavih 17 minuta, bez prekida i gotovo u jednom dahu, govorio je o svojoj viziji nove, pravednije, moralnije i odgovornije Amerike. Taj govor ga je učinio poznatim izvan granica SAD, i počela je jedna neverovatna politička karijera. Američki i svetski analitičari još tada su mu predviđali budućnost prvog crnog predsednika SAD. Čak je i bračni par Klinton verovao u to predviđanje, ali tek nakon što Hilari Klinton ostvari ambiciju da postane prva žena predsednik.

Svi političari u izbornim kampanjama govore o promenama, ali Obami veruju kada ih najavljuje, upravo zbog snažnog ličnog pečata, snažne lične dimenzije u nastupu i iskrene, duboke vere u ono što govori. Barak Obama svoju politiku zasniva na povratku zaboravljenim moralnim vrednostima, na zdravom razumu, uspostavljanju dijaloga i prevazilaženju barijera.

Njegovi govori, gotovo propovedi, opisuju Ameriku onakvom kakva bi ona trebalo da bude, zemlja bez rasizma i straha, zemlja koju ne vode lideri koji su za to predodređeni svojim poreklom, zemlja u kojoj se poštuju moralna načela i principi, zemlja slobode i jednakih šansi za sve. Tajna njegove harizme je u tome što objedinjuje Ameriku, bogatu i siromašnu, belu i obojenu.

Za jedne novi Kenedi, za druge novi Martin Luter King, Barak Obama ih u suštini spaja, jer njegova misija je prevazilaženje podela koje opterećuju ne samo Ameriku već i savremeni svet.

Od 52 američke države jedna ima specifičnu vezu sa Srbijom. To je država Ilinois u kojoj je guverner Amerikanac srpskog porekla Rod Blagojević, predstavnik u Kongresu Amerikanka srpskog porekla Melisa Bin, a najveći grad Čikago u kome živi oko 600.000 Srba. Senator te države u Kongresu SAD je upravo Barak Obama.

Ova veza Baraka Obame i Srbije ne sme biti razlog za sindrom preteranih očekivanja u našoj javnosti, ali je ipak dovoljan početni kapital za bolje dane u srpsko-američkim odnosima nakon priželjkivane pobede mladog senatora iz Ilinoisa.

Goran Perčević

(Generalni direktor „Interkomerca” i 

 

HUGS,

Branka

New Reply
+1
Branka Babic

500
2716 Posts
2716
Invite Me as a Friend
Top 100 Poster
Person Of The Week
Re: The Case Against Barack Hussein Obama
10/15/2008 12:31:26 PM

P.S. Forgot to tell : before this great writer, Monica Levinsky was also translated :) ...

Who has eyes to see, may see .

Love,

B.

New Reply
+1
Jim
Jim Allen

5817
11253 Posts
11253
Invite Me as a Friend
Top 25 Poster
Person Of The Week
Re: The Case Against Barack Hussein Obama
10/15/2008 4:36:48 PM

CHECK OUT THE PIC--   IT IS NOT A PHOTOSHOP PIC.  SEND THIS ON OR PRINT IT AND HAND OUT COPIES TO YOUR FRIENDS AND FAMILY  THAT DO NOT HAVE E-MAIL.                           
LET AMERICIANS KNOW WHAT WE'LL GET IF WE VOTE FOR BAMA.                 
          
Do YOU See what he's reading!  Pass this on!                
 
This certainly makes me question the whole candidate and what he says!
               
This SHOULD open your eyes.   What IS IT THAT Obama does read?

 

..is reading 'The Post-American World' -- IT IS THE MUSLIM/ISLAMIC VIEW TO DESTROY AMERICA FROM WITHIN.  

May Wisdom and the knowledge you gained go with you,Jim Allen III
Skype: JAllen3D
Everything You Need For Online Success


New Reply
+0
Jim
Jim Allen

5817
11253 Posts
11253
Invite Me as a Friend
Top 25 Poster
Person Of The Week
Re: The Case Against Barack Hussein Obama
10/16/2008 7:16:14 PM

Burning Down The House: What Caused Our Economic Crisis? Bombshell((youtube id="1RZVw3no2A4"))((/youtube))

May Wisdom and the knowledge you gained go with you,Jim Allen III
Skype: JAllen3D
Everything You Need For Online Success


New Reply
+0


facebook
Like us on Facebook!